19 Temmuz 2012 Perşembe

ARAKAN'DA HAK İHLALLERİ


   1.Mescid ve medreselerin resimleri yılda üç defa çekilir devletten izinsiz mescid ve medresenin tamiri yapılamaz eğer izinsiz bir tadilat yapılmışsa altı aydan altı yıla kadar hapis cezası ve para cezası uygulanır. Son yirmi yılda yeni cami ve medrese yapımına asla izin verilmemiştir.

   2.Tüm aile bireylerinin tamamının olduğu bir resim her yıl devlete verilmek zorundadır. Doğ
an her çocuk için ve ölen her aile bireyi için devlete vergi verilmek zorundadır.

   3. Müslümanların seyahat özgürlüğü yoktur. Bir Müslüman köyünden başka bir köye gitmek için devlete vergi verip izin almak zorundadır.
   4.Müslümanlar beton ev yapamaz. Bir ev yapmak istediğinde evi ahşaptan yapmak zorundadır. Bu ev devletin evi sayılır eğer ev yanlışlıkla yanarsa ev sahibi devletin evini yakmaktan altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılır.

   5.Bir Müslüman iş yeri açabilmek için bir budisti ortak yapmak zorundadır. Budist sermaye koymadan işletmenin yarısına ortak olur.

   6. Müslümanlar hayvanlar için her yıl devlete vergi ödemek zorundadır.

   7.Müslümanların evlenmesi izine tabii dir. Evlenmek isteyen Müslüman kadın ve erkekler devlete ayrıca vergi
öder. Eğer devlet izin vermezse evlenemezler.

   8.Müslümanlar devletin hiçbir imkânından faydalanamazlar. Örneğin Müslümanlar hastalandıklarında devlete ait hastaneye gidemezler.

   9.Müslümanlar liseye kadar okuyabilir.

   10.Devlet dairelerinde çalışmaları yasaktır. Bugün Arakan’da bir tane bile Müslüman devlet memuru yoktur.

   11.Müslümanlar sabit telefon ya da cep telefonu sahibi olamaz.

   12. Müslümanların motorlu taşıt sahibi olması yasaktır.

   13.Bir Müslüman’a bir suç isnad edildiğinde kendisini savunma hakkı verilmez derhal hapsedilir. Gece polis ya da asker sebepsiz yere bir Müslüman’ın evine baskın yapar Müslüman’a herhangi bir suçlamada bulunur. Rüşvet ister eğer rüşvet alamazsa Müslüman hapsedilir.

   14.Müslümanların saat dokuzdan sonra sokağa çıkması yasaktır. Polisten izinsiz akraba ya da komşu ziyareti yapılamaz.

   15.Müslümanlar hiçbir ücret ödemeden devlet ya da Budistlerin işlerinde çalıştırılır.

   16.Müslümanların vatandaşlık hakları yoktur. Müslümanlara özel ‘yabancılara aittir’ diye yazan beyaz bir kimlik verilir. Bu kimlik sadece bilgi amaçlıdır. Hiçbir geçerliliği yoktur.

   17.Müslümanlara pasaport verilmez. Komşu Bangladeş’e geçmek için geçerli bir belge düzenlenir. Bu belge bazen geri dönüşte kabul edilmez. Müslüman ülkesine giremez.

    Şimdi sen ey Müslüman'ım Elhamdulillah diyen kişi, Arakan'daki kardeşin için ne yapıyorsun? Hiç olmazsa bir duanı esirgeme kardeşinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder